Target Gender Equality - Prijave otvorene do 31.7.2021.

11.06.2021.

2020. godine Global Compact Mreža Hrvatska pokrenula je višegodišnji program Target Gender Equality za ubrzanje postizanja ravnopravnosti spolova i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu. Program, koji je predstavljen u ožujku 2020. godine u sklopu Ring the Bell eventa za Zagrebačkoj burzi povodom međunarodnog dana žena, poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja ravnopravnosti spolova i bolje zastupljenosti žena na svim razinama i u svim područjima poslovanja. 
 Cilj programa je pridonijeti povećanju zastupljenosti žena na upravnoj i izvršnoj razini, a provodi se kroz tri faze: 

1. Analiza efikasnosti - screening organizacije preko Gender Gap Analysis online alata
2. Radionice za postavljanje ciljeva (organizacijskih i osobnih)
3. Globalna kampanja u svrhu predstavljanja rezultata programa, postavljenih ciljeva i tvrtki koje sudjeluju u programu
 
Nakon izvrsnih rezultata, odličnih susreta i dijeljenja iskustava sudionica i uspješnih praksi prvog kruga tvrtki članica, prijave su otvorene za drugi krug programa, koji u Hrvatskoj ponovno provodi Hrvatska udruga poslodavaca kao nositelj UNGC inicijative. Program je rezerviran za članice UN Global Compacta, te za tvrtke naših članica HUP Baze poslovnih žena. 

Program ćemo provoditi ponovno kao u prvom krugu pod vodstvom izv. prof. dr.sc. Snježane Vasiljević  s kojom ćemo osim na organizacijskim ciljevima ponovno raditi i na razvoju osobnih ciljeva, u ovom krugu zajedno s Global Compact lokalnom mrežom u Srbiji. Prijaviti se možete putem linka: TARGET GENDER EQUALITY
vrh stranice