20.12.2019.
Dogovorene
su izmjene uređenja najnižih plaća u ugostiteljskoj djelatnosti te je u odnosu
na važeći tekst KUU izmijenjen članak 30. sljedeći način:
- Briše se najniža osnovica za obračun plaća iz KUU
- 3 % je povećan iznos minimalnih plaća za tipična
ugostiteljska zanimanja te će u 2020. iznositi 5.100 kn, a 5 % za pomoćne
poslove te će iznositi 4.300 kn (1. grupi složenosti najniža plaća je
definirana u iznosu minimalne plaće RH)
- Broj razreda složenosti poslova za koje se utvrđuje
minimalna bruto plaća u ugostiteljstvu povećan je s 3 na 4 razreda tako da
su dodani Vrlo zahtjevni poslovi ili tzv. specijalistički poslovi za koje
je dogovorena minimalna bruto plaća u iznosu od 6.100 kn
- Posao sobarice prebačen je iz 1. u 2. razred složenosti
poslova te je dodatno naglašeno kako je za utvrđivanje iznosa minimalne
plaće važna razina složenosti posla koji radnik obavlja, a ne sam naziv
radnog mjesta
- Minimalne bruto plaće utvrđene
člankom 30. KUU predstavljaju najmanji iznos osnovne plaće koju je
poslodavac dužan isplatiti za tipične poslove u ugostiteljskoj djelatnosti
neovisno o tome postoji li kod poslodavca Kolektivni ugovor, odnosno
tarifni prilog, ili ne postoji.
S gore navedenim izmjenama
pripremljen je tekst novog članka 30. u nastavku i tekst novog Kolektivnog
ugovora ugostiteljstva koji je upućen u daljnju proceduru evidencije, objave u
Narodnim novinama i provedbu postupka proširene primjene pri Ministarstvu rada
i mirovinskog osiguranja. Također je u završetku pregovora posebno istaknuto
kako će se socijalni partneri dodatno založiti za kontrolu primjene proširenih
granskih kolektivnih ugovora. Zajednički je cilj suzbijanje sive ekonomije i
nelojalne konkurencije poglavito na području obračuna i isplate plaća.
Postignuti dogovori i novi Kolektivni ugovor na
tragu su dugogodišnjih odnosa socijalnih partnera s ciljem unaprjeđenja uvjeta
rada i uređenja radnih odnosa u sektoru turizma i ugostiteljstva. kroz novi
granski KUU.
Članak 30.
(1)
Poslodavac je dužan isplaćivati osnovnu plaću
za tipične poslove u ugostiteljskoj djelatnosti najmanje u iznosu koji je
naveden u sljedećoj tablici:
GRUPA SLOŽENOSTI POSLOVA
|
TIPIČNI POSLOVI
|
Minimalna
BRUTO
PLAĆA u kn
bez
dodataka
|
I
|
JEDNOSTAVNI POSLOVI
Pokazuje osnovno znanje.
Potrebne osnovne vještine za obavljanje jednostavnih rutinskih poslova.
|
npr: čistačica,
spremačica, servir, portir, nosač prtljage, i drugi slični poslovi
navedene razine složenosti
|
4.062,51
|
II
|
MANJE ZAHTJEVNI POSLOVI
Pokazuje i koristi osnovno
znanje na određenom području, koristi vještine za obavljanje zadataka. Pomoću
jednostavnih sredstava za rad obavlja manje složene poslove.
|
npr: sobarica, pomoćni
konobar, pomoćni kuhar, pomoćni recepcionar, pomoćni slastičar i drugi slični
pomoćni poslovi navedene razine složenosti
|
4.300,00
|
III
|
ZAHTJEVNIJI POSLOVI
Primjenjuje znanje na
određenom području, preuzima odgovornost za izvršenje zadataka uz
ograničenu samostalnost u radu.
|
npr: konobar, kuhar,
slastičar, recepcionar i drugi slični poslovi navedene razine složenosti
|
5.100,00
|
IV
|
VRLO ZAHTJEVNI POSLOVI
Koristi specijalistička
znanja za obavljanje složenih poslova samostalno. Potrebna kreativnost,
osobne inicijative i profesionalizam uz stručno poznavanje područja rada.
|
npr: konobar specijalist,
kuhar specijalist i drugi slični specijalistički poslovi navedene razine
složenosti
|
6.100,00
|
(2) Kolektivnim ugovorom kod poslodavca ili
pravilnikom o radu utvrđuje se popis radnih mjesta, grupe radnih mjesta i
njihova složenost prema potrebama organizacije rada, načinu poslovanja,
kategoriji objekta i kvaliteti usluga koje pruža poslodavac.
(3) Zbog specifičnosti organizacije i sistematizacije
radnih mjesta, te naziva i opisa poslova kod poslodavca, tipični poslovi mogu
biti raspoređeni u razrede koji se razlikuju od onih koji su navedeni u tablici u
stavku 1. ovog članka, samo ako su u skladu s opisom poslova navedenim u grupi
složenosti poslova.
(4) Minimalne bruto
plaće utvrđene stavkom 1 ovog članka predstavljaju najmanji iznos osnovne
plaće koju je poslodavac dužan isplatiti za tipične poslove u
ugostiteljskoj djelatnosti neovisno o tome postoji li kod poslodavca
Kolektivni ugovor, odnosno tarifni prilog, ili ne postoji.